Bob sloepen

Een ongebruikelijke werf, dat mag wel duidelijk zijn geworden uit de voorgaande pagina’s. Bij ons geen gelikte verkoop praatjes. We hebben niet eens een verkoper in dienst.

Maar wel persoonlijke aandacht voor iedere klant en ieder schip. We zijn een werf van mensen met een passie en vinden het daarom altijd leuk om iets van u te horen.

Neem dus gerust contact met ons op.

Quick Contact

Healey 30

Healey 30

De Healey 30 is een ander verhaal dan dat van de andere schepen. Het is een grote, zelf in te delen tender.
Daartoe biedt dit model verrassend veel onderdekse ruimte en drie verschillende zitzones. Door het vlakke onderwaterschip en de juiste motorisering is de Healey snel-varend. Het concept is door ontwerper Willem Nieland technisch uitgewerkt en door Bob in aluminium gebouwd. Wensink stopte zijn ziel en zaligheid in deze tender om deze voor elkaar te krijgen.

En wat een schip is het geworden!
De Healey is dik negen meter lang en heeft een zwemplateau. De constructie is uiterst degelijk, met dikke spanten die een frame dat de ervaring van bouwer en ontwerper weerspiegelt. Er is gebruik gemaakt van 5 mm dik marine grade aluminium. Alles is gelast met het oog op de degelijkheid en minder op verfijnde afwerking. Desgewenst kan de boot in een kleur worden gespoten. Dan worden oneffenheden in het laswerk weggeslepen en wordt de romp vlak geplamuurd. Onder de kajuitvloer is een mooie diepe motorkamer waarin plek is voor motoren tussen 57 en 265 pk.

Motorruimte

Het schip is uitgerust met een geïntegreerde aluminium brandstoftank van 250 liter. Dankzij de brede luchtinlaten is er geen op zuurstoftekort. De motor is massavrij gemaakt om galvanische corrosie tegen te gaan, een kostbare ingreep, maar het behoud van elke aluminium boot. Alles is degelijk, vakkundig en zonder overbodige franje aangelegd.



Zelf indeelbaar

De achterzijde van de Healey is open, aan de zijkant vallen de enorme kieuwen als van een naar lucht happende haai op. Het boeisel loopt aan de bovenzijde naar binnen toe, wat de tender een extra charmante aanblik geeft. Voorop is een ankerluik, daarachter de voorkajuit met plek voor een bank en een tweepersoons bed plus de nodige opbergruimte. Een groot kussen op het kajuitdak maakt van deze plek een zonnedekje.

Meer naar achter is een diepe, gezellige kuip. De banken zitten goed, mede dankzij slanke kussens met hoge rugleuningen die voldoende steun geven. Achter dit zitje is de grote ruit die uit zes losse ramen is vervaardigd. De lijnen lopen prachtig mee met de zeeg van de boot. Achter de ruit is het eenvoudige bestuurdersgedeelte aan stuurboord en aan de andere kant is ook een tweepersoons bank. Meer naar achter zijn aan weerszijden twee grote consoles. De deur aan de bakboordkant biedt toegang tot de natte ruimte en aan de andere zijde aan een ruimte waarin desgewenst een kombuis of een kooi kan worden gemaakt. Achterin zijn twee tegenover elkaar geplaatste banken met een console ertussen. Hieraan zijn opklapbare aluminium tafeldelen bevestigd, die dichtgeklapt de doorloop niet belemmeren.

In de tafelconsole kun de handige zwemtrap achter een deurtje wegbergen. Helemaal achterop zijn twee kasten met plek voor de fenders. Al met al biedt de Healey enorm veel binnen- en buitenruimte met veel opbergplekken. De familietender is mooi afgewerkt en het concept met alle zelf indeelbare ruimte is briljant bedacht. (aldus Botentekoop.nl)

Varend genot

De Healey glijdt gemakkelijk door het water en trekt dan nauwelijks golven. De motor loopt rustig en begint bij 20km/u te planeren. Dan is het verbruik ongeveer 11 liter per uur.
Dankzij de dubbele sprayrail merk je niets van buiswater, ook niet als we snelle bochten uitproberen. Je zit achter de grote ruit als een vorst en hebt goed zicht op het vaarwater. De besturing is strak, ook op snelheid draait de boot gemakkelijk en blijft goed hanteerbaar. Deze familietendervaart als een Landrover Defender rijdt: stoer, no-nonsense en oerdegelijk.

Er zijn vele opties mogelijk zoals schilderen van de romp, een grotere motor, boegschroef tot een compleet ingetimmerde boot met slaapcabines, een douchecel en een kombuis. Dat maakt de Healey 30 met zelf in te delen mogelijkheden, degelijkheid, goede vaareigenschappen en een uitermate stoer uiterlijk tot een familietender om onbevreesd lange tochten mee over ruim water te maken.

Romp specificaties
Lengte over all: 9.30 meter
breedte: 2.95 meter
Hoogte: 2.10 meter
Diepgang: 0.65 meter
Motor vermogen: 57 tot 265 PK
Gewicht: 3200 KG
CE keurmerk: tot 8 personen

Electrisch of dieseltechniek mogelijk

Uw eigen tender

Dit is een hoogtepunt van bouwkwaliteit en ontwerp. Deze tender is helemaal aan te passen naar uw smaak. Dit schip is oerdegelijk en bloedsnel. Maar heeft alle luxe aan boord, die u zich kunt wensen.

Image

De vanafprijs.

We houden er niet zo van, immers elke sloep of tender tender is uiteindelijk een samenspel van uw eigen wensen. Maar we snappen ook dat er ergens wel een richting moet zijn. Deze tender heeft een vanafprijs van

€134.500,-

Videos



Healey 30 - catalogus en optie lijst

(PDF )

KOMT BINNENKORT, Voor vragen neem contact op